VAVILONSKI MOST

fb_cover_vavilonski_most

Vavilonski most

“Pokloni knjigu, sagradi most”

Utorak 14. novembar
h 14:00 – 16:00
Narodna biblioteka “Stevan Sremac”
Borivoja Gojkovica 9, Niš

 

Narodna biblioteka Stevan Sremac i Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla u Nišu poziva građane da 14. novembra pomognu u izgradnji internacionalne biblioteke.

Građani su pozvani da doniraju knjigu, različite tematike i sadržaja (za decu i odrasle), i time pomognu u stvaranju multikulturalne biblioteke u Firenci.

Knjige prikupljene ovom prilikom, zajedno sa već formiranim Fondom od 100 knjiga poklonjenih od strane Narodne biblioteke Srbije u Beogradu, biće donirane biblioteci Oblate u Firenci u Italiji.

Odeljak srpske biblioteke u Firenci biće na raspolaganju članovima srpskog porekla, koji će moći da uživaju u čitanju knjiga na maternjem jeziku, ali i onima koji bi želeli da prošire svoje poznavanje srpskog jezika i kulture.

Putem slične inicijative, biblioteka Oblate u Firenci prikupiće knjige na italijanskom jeziku koje će biti donirane biblioteci Stevan Sremac i biblioteci Nikola Tesla, ove knjige će biti na raspolaganju građanima Niša.

Razmenom knjiga biće zaokružena prva etapa projekta Vavilonski most – kreiranja multikulturalne biblioteke putem doniranja i razmene knjiga, koji realizuje udruženje Srba Singidunum Onlus u Firenci i stART_art projects.

Informacije
tel. 018/511-403
biblioteka@nbss.rs
http://www.nbss.rs
Fb welovewehelp
http://www.welovewehelp.com


Multikulturalna biblioteka je deo projekta
Čuvam jedno iznenađenje za tebe / Ho in Serbo una sorpresa per te
Projekat ima za cilj realizaciju kulturne razmene između porodica inostranog porekla, mešovitog i italijanskog, polazeći upravo od multikulturalnosti na područiju Firence. Ujedinjenje kulture zemlje porekla i italijanske kulture je pravo bogatstvo, jer pospešuje mogućnost deteta da bolje razume svet, da se lično realizuje i integrira u zajednicu.

U SUSRET RAZLIČITOM / VERSO DIVERSO
multikulturalne kreativne radionice koje imaju za cilj upoznavanje inostranih kultura prisutnih u Toskani.
ŠKOLICA – PRIČAM SVOJ JEZIK / PARLO LA MIA LINGUA
kurs srpskog jezika za decu.
VAVILONSKI MOST/ PONTE DI BABELE
kreiranje internacionalne biblioteke na maternjem jeziku.
SA OBE STRANE / A DOPPIO FILO
ciklus izložbi ilustracija na temu detinjstava i multikulturalnosti
MOJA OMILJENA KNJIGA … / IL MIO LIBRO PREFERITO…
multimedijalna online platforma.